1 minuut stilte
1 minuut stilte Foto: Susan van Dop

Rouwmars voor Palestina door de binnenstad: ‘Bergen voor vrede’

Door: Redactie Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bijna 150 mensen namen vrijdagavond 17 november deel aan de rouwmars georganiseerd door de nieuwe Bergse vredesbeweging ‘stop de oorlog-Bergen voor Vrede’. De stoet die een enorme Palestijnse vlag met zich meedroeg en een spandoek met daarop de namen van vermoorde Palestijnen, liep vanaf het station een route door de binnenstad.

Op de grote markt werden de namen van tientallen vermoorde kinderen voorgelezen door de 16-jarige Tala Alkabra, gevolgd door 1 minuut stilte. Niels Minnaard sloot de bijeenkomst af met een oproep voor deelname aan de demonstratie tegen Elbit Systems, de Israëlische wapenfabrikant die een vestiging heeft op vliegbasis in Woensdrecht.

Toespraak

Minnaard: “Vandaag zijn we stil om de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen die vermoord zijn door de Israëlische oorlogsmachine te herdenken maar volgende week zaterdag voor de ingang van de vliegbasis, laten we ons luid en duidelijk horen. In tijden dat onschuldige kinderen de dood in gejaagd worden moeten we ons luider laten horen dan ooit tevoren.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief