Frank Vale met wethouder Letty Demmers
Frank Vale met wethouder Letty Demmers Foto: Sanne Brusselaars

Schaatsen kunnen uit het vet: Bergs Winterparadijs is weer geopend

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na dagen van intensieve voorbereiding en hard werken is het Bergs Winterparadijs weer feestelijk geopend. Wethouder Letty Demmers en mede-eigenaar Frank Vale hadden de eer om gezamenlijk het officiële lintje door te knippen. “Mijn complimenten!”

Ondanks de uitdagingen van dit jaar, waaronder de Sinterklaasevenementen die de opbouwtijd met een week verkortten, heeft de organisatie van het Bergs Winterparadijs opnieuw alles uit de kast gehaald om de Grote Markt te transformeren tot een winterse oase, compleet met een overdekte schaatsbaan en groot gezellig café. Wethouder Letty Demmers was om 13.00 uur aanwezig voor de officiële opening en sprak haar bewondering uit: “Ondanks de beperkte tijd is het jullie toch weer gelukt een fantastische ijsbaan neer te zetten. Mijn complimenten! We zien natuurlijk vergelijkbare initiatieven in andere steden, maar dat zijn vaak veel grotere steden. Hoewel wij in Bergen op Zoom een kleinere stad zijn met slechts 70.000 inwoners, straalt dit winterse evenement grootsheid uit!”

Dit jaar werd voor het eerst de krachten gebundeld in samenwerking met Sterck, tussen de ijsbaan, het Markiezenhof en de Grote Markt, onder de noemer ‘Magische Winterweken Bergen op Zoom’. Een primeur die het mogelijk maakte om groots uit te pakken gedurende de decembermaand. In haar toespraak benadrukte Demmers de waarde van deze samenwerking: “Het is prachtig om te zien dat Bergenaren zich gezamenlijk inzetten en samen willen bijdragen aan dit magische winterse spektakel.” Kees van Male, voorzitter van ondernemersvereniging Sterck, deelde in de blijdschap over de samenwerking: “Wij als Sterck hebben dit jaar alles samengebracht om voor het eerst een groots winterevenement neer te zetten, en dat is een geweldige samenwerking.” De gezamenlijke inspanningen resulteren niet alleen in een grotere beleving in het stadscentrum van Bergen op Zoom maar hebben ook als doel meer bezoekers aan te trekken. Van Male benadrukte dat dit pas het eerste jaar is en dat het een geleidelijk groeiproces betreft: “We hopen dat de Magische Winterweken uiteindelijk net zo groot worden als de Krabbenfoor, maar dat vergt een groeiperiode van 4 tot 5 jaar.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief