Afbeelding
Foto: Christian Keijsers

Dit is alles wat je moet weten over de lampionnenoptocht in Bergen op Zoom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vanavond zal de binnenstad van Bergen op Zoom weer worden verlicht door duizenden lichtjes tijdens de lampionnenoptocht. Hieronder vind je informatie over de route en het programma.

Op de laatste koopavond voor het grote Sinterklaasfeest zal de binnenstad worden versierd met een sliert van duizenden lichtjes, dankzij de lampionnenoptocht die door de straten trekt. Langs de route zorgen verschillende muzikanten voor extra gezelligheid, waaronder DJ Piet, de Danspieten, de Zangpieten, en ook HyaSint zal aanwezig zijn. Sinterklaas zal voorop gaan te paard, vergezeld door Hoofdpiet.

Om 18.45 uur wachten de Pieten op de kinderen. Als blijkt dat Sinterklaas nog in het Markiezenhof is en niet naar buiten kan, hebben de Pieten de hulp van de kinderen nodig. Daarna kan de lampionnenoptocht van start gaan. Op het Beursplein is het verzamelpunt van de Pieten te vinden.

Aan het einde van de route, rond 20.00 uur, komen alle deelnemers samen bij de kiosk aan het Thaliaplein. Dit is een prachtige locatie om samen met Sint Nicolaas en de Pieten uit volle borst de bekende Sinterklaasliedjes te zingen.

Kleed je warm aan
Het is kouder dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar, zoals gemeld door Weeronline. Vanaf 18.00 uur daalt de temperatuur tot onder het vriespunt, met een verwachte minimumtemperatuur van -3 graden. Zorg ervoor dat je goed ingepakt bent voordat je naar de lampionnenoptocht vertrekt.

Route: 
Beursplein – Steenbergsestraat – Fortuinstraat – Grote Markt – Sint Annastraat – Kortemeestraat – Kremerstraat – Zuivelstraat – Wouwsestraat – Sint Josephstraat – Voetboog – Lombardestraat – kiosk Thaliaplein

Breng een eigen lampion mee of koop er één bij het kraampje dat deze avond op het Beursplein te vinden is.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief