Afbeelding
Foto: Bergen op Zoomse Bode

Magische Lampionnenoptocht eindigt in feestelijke traditie

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vanavond trok de sfeervolle lampionnenoptocht weer door de gezellige straten van de binnenstad. Achter Sinterklaas liepen honderden kinderen met hun lampion mee, om uiteindelijk op het Thaliaplein voor de laatste keer samen te zingen met de bekende Bergse nummers.

De traditionele Lampionnenoptocht startte zoals gebruikelijk op het Beursplein en vervolgde zijn route door de Steenbergsestraat, Fortuinstraat, Grote Markt, Sint Annastraat, Kortemeestraat, Kremerstraat, Zuivelstraat, Wouwsestraat, Sint Josephstraat, Voetboog, Lombardestraat, om ten slotte te eindigen bij de kiosk op het Thaliaplein. Met diverse bandjes, zang- en danspieten, en zelfs acrobaatpieten was de optocht weer een waar feest. Als klap op de vuurpijl stonden Zoekpiet en Roos de kinderen op het Thaliaplein op te wachten om Sinterklaas nog een keer feestelijk te begroeten. ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je piet’ weerklonk meerdere malen, terwijl de kinderen vol bewondering toekeken hoe de goedheiligman zijn entree maakte.

Samen met de Hoofdpiet, Zangpieten, en Danspieten werd er gedanst op bekende nummers als de Spanjessamba en Sint is weer in het land.Ondanks de kou stond het plein weer gevuld met enthousiaste mini-Pietjes en Sinterklaasjes. Vlak voordat ‘Dag Sinterklaasje’ werd gezongen, sprak Sinterklaas de kinderen nog toe: “En vanavond mogen jullie allemaal jullie linkerschoen zetten!” Dit zorgde voor luid gejuich, zowel van de kinderen als hun ouders. Na dit hoogtepunt verlieten Sinterklaas en zijn Pieten de kiosk en zetten koers naar de Grote Markt en café Den Enghel, waar ook hen nog een traditiegetrouwe afsluiting te wachten stond.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief