Afbeelding
Foto: Getty Images - Hans Slegers

Bergse politie houdt op één dag drie vermeende dealers aan

Door: Ties de Bakker Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Drie mannen werden gisterenmiddag en -avond aangehouden op verdenking van het bezit van (hard)drugs. De politie kwam de mannen op het spoor door een verkeerscontrole aan de Abraham de Haanstraan en toen ze een kijkje namen bij een verdachte auto op het Hof van Sulzbach.

Politieagenten hielden vrijdagmiddag en -avond mensen aan op verdenking van het bezit van (hard)drugs. De aangehouden verdachten zijn mannen uit Rotterdam (23), Steenbergen (21) en Bergen op Zoom (22). De eerste verdachte werd aangehouden bij een verkeerscontrole aan de Abraham de Haanstraat, omdat hij zich niet kon legitimeren en er bij fouillering drugs en geld gevonden werd. De andere twee verdachten zaten samen in een verdachte auto. Bij het zien van de politiewagen vluchtte een van hen. Dit was reden om een controle uit te voeren, waarbij ook drugs gevonden werden.

Abraham de Haanstraat

Tijdens een verkeerscontrole vrijdagmiddag in de Abraham de Haanstraat bleek dat een 23-jarige automobilist uit Rotterdam zich niet kon legitimeren. Toen agenten hem fouilleerden, om te onderzoeken of hij echt geen identiteitsbewijs bij zich had (de zogeheten identiteitsfouillering), troffen ze een hoeveelheid cocaïne en een flink geldgedrag aan. Ze hielden de verdachte, een 23-jarige Rotterdammer, aan en namen hem mee naar het bureau. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven én dat hij nog 54 dagen gevangenisstraf tegoed had. Ook bleek hij helemaal niet in het bezit van en rijbewijs te zijn. Hij mocht meteen blijven.

Hof van Sulzbach

Politiemensen zagen vrijdagavond toen ze een surveillancerondje reden op de Hof van Sulzbach een auto stil staan. Omdat de automobilist op een wat vreemde plek stil stond, wilden de agenten hem controleren. Maar de bestuurder wilde bij het zien van de politieauto meteen wegrijden.
Omdat het om een smalle (toegangs)weg gaat, kon hij niet langs de politiewagen rijden. De politiewagen had hem inmiddels een stopteken gegeven.

Op het moment dat de auto stopte, sprong de bijrijder uit de auto en rende weg. Terwijl de ene agent achter de bijrijder aan ging, controleerde de andere agent de bestuurder van de auto. Deze man een 21-jarige inwoner van Steenbergen, bleek hard- en softdrugs bij zich te hebben die hij nog snel probeerde te verstoppen. Ook zijn bijrijder, een 22-jarige man uit Bergen op Zoom die inmiddels op het Hof van de Paltz was aangehouden, bleek drugs bij zich te hebben. Beide mannen zijn aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De drugs zijn in beslag genomen. De mannen hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zaterdag verhoord.

3-MMC

Op het bureau bleek dat in een aantal zakjes 3MMC zat. Deze zogeheten ‘designerdrug’ staat sinds 28 oktober 2021 lijst II van de Opiumwet. Dat betekent dat het bezit, de productie en de verkoop van 3-MMC verboden zijn.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief