Het hoogspanningsstation bij Rilland.
Het hoogspanningsstation bij Rilland. Foto: Chris Pennarts

Informatieavond over nieuw hoogspanningsstation pal in Halsteren

Door: Olaf Knook Algemeen

HALSTEREN/THOLEN - Netbeheerders TenneT en Enexis gaan een nieuw hoogspanningsstation bouwen bij de Noorder Kreekweg in Halsteren, langs het Schelde-Rijnkanaal. Voor het project is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt waar mensen, waaronder inwoners van Halsteren, reacties kunnen indienen. Ook worden er informatieavonden gehouden over het project.

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende documenten bevatten details over wat de netbeheerders van plan zijn, waar ze willen bouwen en hoe ze dat willen doen. Tot 28 december kunnen mensen opmerkingen geven over het plan. Het plan is te vinden op www.bergenopzoom.nl/bestemmingsplannen.

Informatieavonden

In december organiseren TenneT en Enexis twee informatieavonden, één in Halsteren en één in Tholen. Tijdens deze avonden geven ze aan de hand van informatiepanelen uitleg over de bouwplannen, maatregelen om het hoogspanningsstation landschappelijk in te passen en methoden om geluidsoverlast te verminderen.

Deskundigen op het gebied van elektromagnetische velden en geluid zijn aanwezig. Daarnaast gaan medewerkers van de gemeente Bergen op Zoom uitleg geven over hoe inwoners bezwaar kunnen maken als ze het niet eens bent met (delen van) het plan. Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan op elk gewenst moment binnenlopen. Er wordt geen algemene presentatie gegeven.

De informatieavonden vinden plaats op:

Woensdag 13 december, 19.00 – 21.00 uur: Gemeenschapscentrum Meulvliet, Zoekweg 8 in Tholen

Donderdag 14 december, 19.00 – 21.00 uur: Gemeenschapscentrum De Wittenhorst, Lindenlaantje 1a in Halsteren

Meer informatie
Meer informatie over het project is te vinden op www.tennet.eu/halsteren. Daar staat ook een kaart (Projectatlas) waarop iedereen kan zien hoe het hoogspanningsstation eruit komt te zien.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief