Arriva blijft het gezicht voor reizigers in de regio.
Arriva blijft het gezicht voor reizigers in de regio. Foto: Arriva

Arriva mag 10 jaar langer het busvervoer in West-Brabant verzorgen

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Arriva mag nog tien jaar langer met de bussen in West-Brabant rijden. Ze hebben een nieuw contract gekregen met een waarde van ruim 900 miljoen euro. Vanaf juli 2025 zal Arriva nog een decennium lang verantwoordelijk blijven voor het busvervoer in West-Brabant. Arriva blijft daarmee, onder de vlag van Bravo, het gezicht voor reizigers in de regio.

De dienstregeling wordt flink uitgebreid. Arriva investeert in Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via Bravodirect, waardoor straks meer mensen in Brabant gebruik kunnen maken van HOV. Er worden ook meer verbindingen gemaakt zonder overstappen. Tegelijkertijd blijven buurtbussen en Bravoflex bestaan, zodat zoveel mogelijk Brabanders met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Nieuwe bussen

Daarnaast kunnen de reizigers genieten van nieuwe bussen die aanzienlijk minder CO2 uitstoten. In 2030 zullen alle bussen emissieloos zijn. Deze nieuwe bussen zijn van Europese makelij en bieden onder andere nieuwe zitplaatsen en een fris interieur van hergebruikte materialen.

Realtime-updates

Vanaf het begin van het contract biedt Arriva haar reizigers een naadloze reiservaring, waarbij ze kunnen plannen, reserveren en betalen voor het openbaar vervoer en ander vervoer via één platform. Reizigers ontvangen ook realtime-updates via meldingen op hun telefoon en er is een 24/7 klantenservice beschikbaar.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief