Afbeelding
Foto: Google Earth

Winkelketen Blokker staat te koop: ‘Deskundigen zien het somber in’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

NOORD-BRABANT - Winkelketen Blokker staat te koop. Het moederbedrijf Mirage Retail Group wil de winkelketen verkopen. Volgens de NOS wordt dat nog een uitdaging vanwege een duidelijk missend imago.

Mirage Retail Group heeft besloten om Blokker te verkopen. Eerder heeft het moederbedrijf al geprobeerd om dochteronderneming Intertoys te verkopen, maar zonder succes. Nu staat de huishoudwinkel Blokker te koop, maar het is nog maar de vraag of de verkoop snel zal plaatsvinden. Volgens de NOS stond Blokker decennialang bekend als dé huishoudwinkel, maar is dit imago vervlogen. De winkelketen heeft de moderne tijd niet weten te omarmen en daardoor haar relevantie verloren. Bovendien opereert Blokker in een markt met veel concurrentie, zoals Hema en Action, die wel weten in te spelen op de behoeften van hedendaagse klanten.

“De verblijftijd van klanten in deze winkels is veel langer,” aldus Cor Molenaar van de Erasmus Universiteit tegen de NOS. “Bij Blokker kopen klanten vaak slechts één product en rekenen dan snel af.” Veel van de huishoudartikelen die Blokker aanbiedt, zijn ook online verkrijgbaar bij bol.com of Coolblue. “Blokker is te laat gestart met een eigen webshop. De keten heeft echt de boot gemist op het gebied van e-commerce,” aldus hbo-docent Eva Rutten.

Blokker uit het straatbeeld van Bergen op Zoom
Of Blokker daadwerkelijk zal verdwijnen uit het straatbeeld van Bergen op Zoom is nog onzeker. Dit hangt af van het succes van de verkoop en of een investeerder bereid is om geld te investeren in de keten. De NOS verwacht dat de situatie nijpend is en dat naast verkoop de enige optie wellicht is om de stekker eruit te trekken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief