Afbeelding
Foto:

Ontdek de nieuwe wijk de Schelde Vesting

vrijdag 7 oktober 2022 13:00 t/m 16:30

Op het terrein van de voormalige Spiritusfabriek e.o. verrijst een geheel nieuwe wijk. Dit stukje Bergen op Zoom is van oudsher met het water verbonden. Het winkelcentrum de Zeeland stond vroeger op de kop van de haven. Ooit stonden hier zoutziederijen en kalkovens en nog steeds wonen er de vissers van de familie van Dordt, die op een ambachtelijke manier ansjovis vangen. Bent u nieuwsgierig naar de restanten van de eens zo beroemde en onoverwinnelijk geachte vesting van Bergen op Zoom? Laat u dan rondleiden in de Verborgen Vesting en beleef de resten van de vesting van Menno van Coehoorn met een unieke panorama-voorstelling. De Stadsgidsen staan vandaag tevens klaar om u tijdens een rondleiding de geschiedenis van de monumenten te vertellen. Openingstijden: De Gevangenpoort, het Oude Stadhuis en de Synagoge: 13.00-16.30 uur Voor meer informatie en het bestellen van tickets zie: www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl of www.vvvbrabantsewal.nl

Locatie