Afbeelding
Foto: Nickfranken.com

‘WijZijn er voor inwoners als het nodig is’

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - WijZijn Traverse Groep gaat verder onder de naam WijZijn. Een korte en krachtige naam waarmee de organisatie nog herkenbaarder is voor inwoners. Op 16 november ontvingen de wethouders Sociaal Domein van verschillende gemeenten een kleine attentie om stil te staan bij dit moment. Bestuurder Ad van Rijen gaf daarbij een toelichting.

Ad van Rijen: “Acht jaar geleden, in 2015, is WijZijn Traverse Groep als brede organisatie voor maatschappelijk welzijn ontstaan vanuit een fusie van Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom (SWOB), Stichting Aan Zet en Stichting Traverse. De organisatie heeft de afgelopen jaren een groei doorgemaakt. Groei als het gaat om diensten, werkgebied, medewerkers en vrijwilligers. Maar ook groei als het gaat om het verstevigen van de strategische kaders, uitbreiding van de samenwerking met partners en onze deskundigheid. Ons doel is om de komende jaren, samen met gemeenten, de sociale basis te versterken. Deze beweging vraagt om een duidelijke positionering. Vanaf nu dragen we de naam WijZijn uit in alle gemeenten waar we actief zijn. Daarmee zijn we herkenbaar en benaderbaar voor al onze doelgroepen.”

Verbindende schakel in de buurt

“Bij WijZijn kunnen inwoners terecht met uiteenlopende vragen. Dat kan gaan over gezondheid, relaties of opvoeding, maar ook over geld, regels of digitale zaken. Wij ondersteunen mensen in elke levensfase, als dat nodig is, zodat ze in hun kracht komen te staan. Als verbindende schakel in de buurt zijn we daarnaast sterk verankerd in de samenleving en hebben we een goed inzicht in wat er leeft. We geloven in een samenleving waarin iedereen mee kan doen en van betekenis kan zijn.”

WijZijn er voor jou!

“Wil je meer weten over wat we doen bij jou in de buurt? Of wil je zelf iets betekenen voor een ander? Kijk dan op onze vernieuwde website www.wijzijn.nl.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief