Enkele deelnemers aan een van de tochten van Stichting Vigeta.
Enkele deelnemers aan een van de tochten van Stichting Vigeta. Foto: Piet Brocatus

Stichting Vigeta starttandemseizoen 2022

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 16 april start een nieuw tandemseizoen van Stichting Vigeta. Er staat weer een mooi programma klaar met veel mooie tochten. Zie www.stichtingvigeta.nl.

Stichting Vigeta zorgt al vele jaren voor ontspanning voor mensen met een visuele beperking. Zo worden er jaarlijks minimaal 20 regionale tandemtochten gehouden in Westelijk Noord-Brabant en Tholen. De fietsers en hun voorrijders organiseren deze tochten zelf. Zij zetten in hun woonomgeving een leuke route uit van zo’n 40 kilometer. Tijdens de tandemtochten wordt een gemiddelde snelheid aangehouden van 15 tot 18 kilometer per uur. Voor visueel gehandicapten die geen eigen voorrijders hebben zijn er vrijwilligers om voorop de tandem plaats te nemen. Ook heeft de stichting enkele eigen tandems die tegen een kleine vergoeding gehuurd kunnen worden voor deelname de tochten. Naast de tandemtochten door de regio organiseert Vigeta een tandemvakantie-midweek. Indien mogelijk wordt er ieder jaar een ander deel van Nederland uitgezocht. Ook tijdens deze vakanties wordt er intensief gefietst. Dagelijks gaan de deelnemers er op de tandem op uit voor een fietstocht van gemiddeld 50 kilometer.
Omdat er in de wintermaanden niet gefietst kan worden en men toch ook in die periode in een gezellige sfeer met elkaar actief wil zijn, organiseert Vigeta een bowlingcompetitie.
Ontspannen bezig zijn en elkaar ontmoeten gaan ook bij deze winteractiviteiten hand in hand. Heeft u belangstelling voor of wilt u informatie over onze fietstochten bel Johan Merkx tel. 0164-682796 of E-mail: info@stichtingvigeta.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief