V.l.n.r. toernooiwinnaars Jurgen, Maartje, Jenny en Ramon direct na hun intensieve badmintonwedstrijden.
V.l.n.r. toernooiwinnaars Jurgen, Maartje, Jenny en Ramon direct na hun intensieve badmintonwedstrijden. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

BadmintonBoZ-duo stunt tijdens toernooi in Zeeland

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Een delegatie van liefst tien BadmintonBoZ-leden reisde zaterdagochtend 4 februari zeewaarts voor het Reimerswaals toernooi in Kruiningen. Het tandem Maartje-Jenny was de verrassing van het eendaagse badmintonevenement.

De spelers van team 3 van Badminton Bergen op Zoom kenden een succesvol toernooi. Maartje en Jenny dubbelden samen in de B-klasse, die bestemd was voor spelers uit de zesde en zevende veren divisie, een hoger niveau dan zij gewend zijn tijdens de reguliere competitie. Deze discrepantie werkte allerminst verlammend, ze kwamen de groepsfase namelijk met twee driegamers door. Ook de halve finale én finale werden beslist in de derde game, waarna het toernooikampioenschap in Bergse handen viel. Een mooie boost voor het badmintonzelfvertrouwen en een terechte bevestiging van hun kunnen!

In de C-klasse pakten Ramon en Jurgen het badmintonracket samen ter hand in de mannendubbel. De groepsfase kwamen de twee teamgenoten met verve door en wel zonder gameverlies. Vervolgens wonnen zij ook en uitzonderlijk soepel de halve finale om toegang te krijgen tot de slotstrijd. Daarin vonden ze in tegenstanders Jos en Michel twee toernooitijgers. De finalepartij culmineerde in een ware titanenstrijd tussen de bloedfanatieke maar ook sportieve kemphanen. 14-21, 21-11 en daarna de verlossende 24-22 waren genoeg: BadmintonBoZ-toppers Ramon en Jurgen wonnen in Kruiningen het C-mannendubbel!

Ook door de niet-finalisten werd puik badmintonspel afgeleverd. In de C-klasse gemengddubbel eisten Maarten/ Ramon en Jenny/ Fons gedeeld brons op. Sport Overdag-lid Fons herhaalde dat kunstje met zijn Batho-collega Guido in de B-klasse in de mannendubbel. Leading lady Denise uit BadmintonBoZ-1 speelde als enige ook in het enkelspel en moest zich lopende de dag langs vier dames worstelen. Ze steeg in verschillende enkelpartijen boven zichzelf uit en genoot zichtbaar van de badmintonstrijd. Alle sportieve arbeid en acrobatische uitspattingen leverden een derde plek op in de A-klasse. Collega team 1 spelers Jeroen en Christ kwamen in de A-klasse mannendubbel helaas niet voorbij de poulefase. Ze konden gelukkig soelaas vinden in de wetenschap dat ze daarin, weliswaar in drie games, de uiteindelijke kampioenen versloegen.

Laatste speelronde competitie

Deze week vinden de laatste competitiewedstrijden van seizoen 2022-2023 plaats. Donderdag 9 februari gaat team 3 voor hun potentiële kampioenswedstrijd naar Schepnet 1 in Sluis, vrijdag 10 februari speelt team 4 tegen Sweti-day 2 in Delft en zondag 12 februari sluit team 1 het seizoen af tegen Zwaluwen 5 in Prinsenbeek. Team 2 is al klaar en kan zich voorbereiden op de voorrondes van het NK Teams later dit jaar. Zie ook badmintonboz.nl/competitie



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief