v.l.n.r. Yolinda Davidse, Lisa van der Velde, Thanh Thanh Nguyen, Carmen Maas
v.l.n.r. Yolinda Davidse, Lisa van der Velde, Thanh Thanh Nguyen, Carmen Maas Foto: TTV Het Markiezaat

Tafeltennisvereniging Het Markiezaat schittert op Nederlandse Kampioenschappen

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het afgelopen weekend nam Tafeltennisvereniging Het Markiezaat deel aan de Nederlandse Kampioenschappen in Schiedam, waarbij de dames indruk maakten met een indrukwekkende reeks prestaties. De heren hadden een uitdagende dag en hoewel ze geen medailles behaalden, waren er spannende wedstrijden te zien. 

Het afgelopen weekend stond in het teken van tafeltennis voor de leden van Tafeltennisvereniging Het Markiezaat, die ruim vertegenwoordigd waren op de Nederlandse Kampioenschappen in Schiedam.

Zaterdag - Heren DE
Op zaterdag namen de heren met een D-licentie en E-licentie, namelijk Danny Bogers, Arthur Dukker, Michal Mroczka, en Lukasz Pawlukowski (voorheen uitkomend voor ODT Roosendaal), deel aan het toernooi. Hoewel ze enkele spannende wedstrijden speelden, slaagden ze er alle vier niet in om de poulefase te doorstaan. In de dubbelspelcompetitie bereikten Michal en Lukasz nog wel de kwartfinales, maar daar eindigde hun avontuur helaas.

Zondag - Heren BCF en Dames
Op zondag waren het de dames van Het Markiezaat die indruk maakten. Het grootste succes werd geboekt in de Dames E-categorie, waar maar liefst vier speelsters van Het Markiezaat het podium betraden! Lisa van der Velde stond bovenaan, na een overwinning in de finale tegen Yolinda Davidse. De derde plaats werd gedeeld door Thanh Thanh Nguyen en Carmen Maas. Het succes ging verder in de dubbelspelcategorie EF, waar Yolinda en Carmen de eerste plaats behaalden, terwijl Lisa en haar dubbelpartner Cathelijn van Dooren gedeelde derde werden. In de dubbel D-klasse deelden Mae van Hees en Thanh Thanh de derde plaats. Bovendien werden er nog twee derde plaatsen veroverd in de enkelspelcompetitie, door Leoni Veldhuis in de Dames D en Annemarijn van Dalen in de Dames F. Een indrukwekkende prestatie van alle dames! Helaas wisten de heren geen succes te behalen, waarbij Kristian Davidse en Bob van Geffen in de kwartfinales strandden. Ondanks het ontbreken van medailles waren er enkele geweldige wedstrijden te bewonderen. Kortom, een zeer succesvol toernooi voor onze vereniging. We kijken nu uit naar de najaarscompetitie, die komende vrijdag van start gaat!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief