Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Vervanger van dorpen- en wijkenplatform Goesweb heet Wijzijngoes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Het online platform dat Goesweb vervangt heet Wijzijngoes.

Dat heeft wethouder André van der Reest van de gemeente Goes vrijdag bekend gemaakt in het stadskantoor. De gemeente had inwoners gevraagd wat een goede naam zou zijn voor de website. Uit iets meer dan 50 inzendingen koos een jury er drie: Goesverbonden, Onsgoes en Wijzijngoes.

Het publiek mocht van die drie weer haar favoriet aanwijzen. Van de 202 reacties waren er 106 die voor de laatste naam kozen.

Dorpen

Jan de Rooij en Susannah Koppejan, die de naam hadden ingestuurd, kregen een prijs. “Er hebben wel mensen gezegd dat ze het een goede naam vinden, maar dat ze in de  eerste plaats ‘s-Heer Arendskerke of Kloetinge zijn”, legde Van der Reest uit. “We gaan kijken hoe we daaraan tegemoet kunnen komen."

Doodgebloed

Het huidige dorpen- en wijkplatform Goesweb is veertien jaar oud, enigszins doodgebloed en dringend aan vervanging toe.

Net als op Goesweb moeten inwoners op www.wijzijngoes.nl activiteiten kunnen posten, oproepjes plaatsen, vragen stellen en vooral contact zoeken met elkaar.

Technisch

SMWO wil de inwoners stimuleren nieuws te plaatsen, reclamebureau Nilsson zorgt dat de site op technisch gebied goed blijft draaien. Het nieuwe platform moet in januari gaan proefdraaien.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief