Eric de Ruijsscher.
Eric de Ruijsscher. Foto: Jan de Carpentier

VNO-NCW denkt dat Zeeland minstens 400.000 mensen nodig heeft

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Eric de Ruijsscher, de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Zeeland, ziet Zeeland als een groeiregio. “Er gebeurt heel veel in Zeeland en er staat nog veel meer te gebeuren. Wij hebben zeker 400.000 inwoners nodig als wij dat allemaal goed willen opvangen”, zegt hij.

Het afgelopen jaar is de bevolking met 1800 inwoner gegroeid. Er wonen ruim 385.000 mensen in Zeeland. 

De Ruijsscher vindt het nu het moment in te zetten op verdere groei van de provincie. “Zeeland kent nog steeds een krappe arbeidsmarkt, met name in de zorg, de techniek, de haven, ICT en logistiek. Die inwoners zijn daarnaast ook nodig om het voorzieningenniveau aantrekkelijk te houden.” 

H4A

De Ruijsscher staat in het dagelijks leven aan het hoofd van H4A. Sinds 1 januari is hij voorzitter van VNO-NCW Zeeland. Hij wil dit jaar aan de slag met groei. 

Hij wil de kansen die er liggen pakken. “Als wij de compensatieregeling ‘Wind in de zeilen’ goed aanpakken levert dat investeringen op van honderden miljoenen euro’s en veel werk en kansen voor het bedrijfsleven. Wij moeten voorkomen dat we verzanden in bureaucratisch overleg en onderlinge concurrentie en daardoor de boot missen.” 

Uitkering

De Ruijsscher vreest de gevolgen van de coronacrisis wel. De werkloosheid loopt op en bedraagt momenteel ongeveer 3,6 procent. Er zijn 4700 mensen met een werkloosheidsuitkering. “Dat is ook onze zorg”, aldus De Ruijsscher. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief