Een gastles van wethouder Cees Pille op de Bisschop Ernstschool in Goes
Een gastles van wethouder Cees Pille op de Bisschop Ernstschool in Goes Foto: Hans Colijn

Goese scholen strijden mee in Textiel Race

Door: Redactie Algemeen

GOES - De Bisschop Ernstschool is één van de twee Goese scholen die van 16 mei tot en met 9 juni meedoet aan de Textiel Race op de Bevelanden en Tholen. Woensdagochtend was de kick-off op de Bisschop Ernstschool met een gastles over textiel en recycling. Basisschool ’t Noorderlicht doet ook mee en heeft de kick-off een dag eerder gehad.

Tijdens de Textiel Race leren de leerlingen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. In totaal nemen twaalf scholen op Bevelanden en Tholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis. 

U kunt helpen!
Tussen 16 mei en 9 juni kunt u uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, oude gordijnen of een oude handdoek. De leerlingen komen het textiel bij u thuis ophalen. Zelf textiel inleveren kan altijd,bij de milieustraat in Goes, Geldeloozepad 3 of in een van de Curitas containers.

De Textiel Race Bevelanden en Tholen 2022 is onderdeel van de Textiel Race Zeeland en wordt georganiseerd door Race Against Waste met ondersteuning door ZRD en Curitas.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief