Afbeelding
Foto: Provincie Zeeland

Buurtbusvereniging Zuid-Beveland schrapt buslijn 555

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Buurtbusvereniging Zuid-Beveland schrapt per 28 augustus buslijn 555. ‘De belangrijkste reden hiervoor is dat de lijn nauwelijks werd gebruikt’, schrijft de vereniging in een persbericht. 

‘De hierdoor vrijkomende capaciteit zetten we in op lijn 596 (Tolplein – Borssele – Driewegen – Ellewoutsdijk/Ellewoutsdijk Fort). Hiermee wordt de bereikbaarheid van de Borselse kernen die de buurtbus aandoet vergroot, omdat de drie overgebleven lijnen elk uur rijden.’

Vanaf 28 augustus rijdt Buurtbus Zuid-Beveland elk uur met drie lijnen:

Lijn 596: Tolplein – Borssele – Driewegen – Ellewoutsdijk/Ellewoutsdijk Fort

Lijn 597: Tolplein – Ovezande – Oudelande – Baarland – Hoedekenskerke

Lijn 598: Tolplein – ’s-Heerenhoek – Nieuwdorp – Lewedorp – Graszode – Heinkenszand

Vrijwilligers

De buurtbusdienst vult de diensten van de grote bussen van Connexxion op werkdagen aan om de kleine kernen van regelmatig openbaar vervoer te voorzien. Dit is mogelijk door de inzet van vrijwilligers en een bijdrage van de provincie Zeeland. De Buurtbus rijdt op werkdagen tussen ongeveer 8.00 en 18.00 uur. Meer informatie en dienstregeling: www.buurtbuszuidbeveland.nl.

‘Vooral in De Zak van Zuid-Beveland bestaat een groot tekort aan vrijwilligers.’ Geïnteresseerden kunnen zich melden bij buurtbuszuidbeveland@gmail.com of via 06-36327800.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief