Sabine Maas (l) en Marjo van Klooster.
Sabine Maas (l) en Marjo van Klooster. Foto: Coby Weijers

Nighttrail bezorgt kinderen nieuwe sneakers

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Sabine Maas en Marjo van Klooster zijn volop in de weer met de organisatie van het eerste evenement van hun nieuwe stichting ‘What Goes On’. Met de Nh1816 Nighttrail door Goes op vrijdagavond 14 oktober zamelen ze geld in voor nieuwe sneakers voor kinderen wiens ouders zijn aangewezen op Voedselbank de Bevelanden. Dat vinden niet alleen zij een mooi doel, blijkt uit de animo voor het wandel- en hardloopevenement met allerlei entertainment, want alle startbewijzen zijn al verkocht. 

Maas en Van Klooster zijn ervaren in het organiseren van goededoelenacties. Maas was betrokken bij de oprichting van de Goese Stichting Jayden, die geld inzamelde voor onderzoek naar kinderkanker. De Nightrun werd een succesvolle, jaarlijkse actie, waarbij Van Klooster vanaf de tweede editie betrokken was. Bij het behalen van de mijlpaal van één miljoen euro, besloten Jaydens ouders te stoppen met de stichting en het stokje over te dragen aan Vila Joep. “Wij wilden graag verder met evenementen voor goede doelen organiseren, ook omdat voor ons gevoel de piek, bijvoorbeeld qua aantal deelnemers, nog niet bereikt was”, vertelt Maas. Door de coronapandemie moesten de twee hun aspiraties parkeren, maar nu kunnen ze ertegenaan met hun nieuwe stichting ‘What Goes On’. De komende jaren willen ze allerlei soorten evenementen voor steeds een ander goed doel opzetten. Het is al gelukt om een hoofdsponsor te verbinden aan de stichting voor de komende drie jaar: Nh1816 Verzekeringen. “Daarnaast zijn er nog meer sponsoren die ons ondersteunen. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we alle kosten van de Nh1816 Nighttrail daarmee betalen, waardoor het inschrijfgeld van de deelnemers helemaal naar het goed doel kan gaan”, aldus Maas en Van Klooster, die benadrukken dat niemand die zich inzet voor de stichting betaald wordt. “Bovendien hebben we van de deelnemers al ruim 1.800 euro aan extra donaties ontvangen, buitenom het inschrijfgeld.”

Zelf uitkiezen

Inmiddels zetten Maas en Van Klooster zich al vele jaren belangeloos in voor anderen. “We vinden dat leuk en krijgen er energie van. Het doel van onze stichting is binnen Zeeland kinderen en dieren helpen. Dat geeft ons een goed gevoel.” Zo kwamen ze bij Voedselbank de Bevelanden uit. “Tijdens een gesprek kwam naar voren dat ouders die aangesloten zijn bij de Voedselbank het moeilijk vinden dat ze hun kinderen niet af en toe kunnen verwennen met bijvoorbeeld nieuwe sneakers. Omdat ‘What Goes On’ graag concrete hulp biedt, was daarmee het eerste goede doel gevonden. Met de opbrengst van het allereerste evenement kunnen kinderen zelf sneakers uitkiezen bij The Athlete’s Foot. De winkeleigenaren dragen bij in de kosten van de Nh1816 Nighttrail en geven korting op de schoenen. Hierdoor kunnen we meer kinderen blij maken.”

De Nighttrail vindt plaats op vrijdag 14 oktober. De deelnemers rennen of wandelen vanaf 19.30 uur vijf kilometer rond en door het centrum van Goes. Tijdens de tocht passeren ze markante plekken - in café Baarends vindt een mini-spinningmarathon plaats - en komen ze op dertig plaatsen straatartiesten, muzikanten, lichteffecten en andere verrassingen tegen. “We krijgen veel positieve reacties van deelnemers dat ze de Voedselbank een concreet en lokaal goed doel vinden”, zegt Van Klooster.
De stichting verwelkomt ook vrijwilligers en sponsoren. “Op de dag zelf zijn er ruim 65 vrijwilligers nodig.”

Kijk voor meer informatie op www.whatgoeson.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief