Het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissenkerke.
Het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissenkerke.

25 Oekraïense vluchtelingen in Vliethoeve Kortgene

Door: Britta Janssen Algemeen

KORTGENE - 25 vluchtelingen uit Oekraïne krijgen woonruimte in de voormalige jeugdzorginstelling de Vliethoeve in Kortgene.  

‘Deze opvang is bedoeld voor Oekraïense ontheemden die al op Noord-Beveland aanwezig zijn en momenteel nog bij particulieren verblijven’, laat de gemeente Noord-Beveland donderdagmiddag weten.

3 jaar

De eigenaar van de Vliethoeve en de gemeente hebben afspraken gemaakt over de opvang. ‘Het betreft een tijdelijke opvang voor maximaal 3 jaar, onder regie van de gemeente. De Vliethoeve wordt de komende periode geschikt gemaakt voor verschillende gezinsgroottes. In eerste instantie gaat het om een groepswoning. Intussen wordt hard gewerkt aan appartementen. Zodra deze gereed zijn, kunnen de ontheemden van de woning doorstromen naar de appartementen.’ 

Aanvankelijk waren er plannen voor vluchtelingenopvang in chalets op de sportvelden bij Kortgene. ‘De Vliethoeve biedt echter een aantal voordelen. Op deze locatie kan er gebruik worden gemaakt van bestaande infrastructuur en zijn er zowel binnen als buiten recreatiemogelijkheden. Ook kan er worden samengewerkt met de reeds aanwezige particuliere ontheemdenopvang.’

Sinds maart worden er in een gemeentelijke opvang in Wissenkerke 25 Oekraïense ontheemden opgevangen. Deze voorziening blijft ook open. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief