Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Kloetinge is ridder rijker: Huug van Vossen

Door: Britta Janssen Algemeen

KLOETINGE - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes reikte vrijdagavond een koninklijke onderscheiding uit aan Huug van Vossen (1962) uit Kloetinge in het Omnium in Goes. Hij mag zichzelf voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen vanwege zijn inzet voor de zwemsport.

Van Vossen zet zich al sinds 1977 in voor de zwemsport. ‘Hij is trainer, voorzitter, secretaris en lid van de technische commissie bij zwem- en poloclub De Ganze in Goes’, aldus de gemeente Goes. ‘Hij organiseert sinds 2013 de openwaterwedstrijd ‘De Ganzetrek’, in het kanaal tussen Wilhelminadorp en Goes, met gemiddeld 250 deelnemers. Dankzij hem is in 2016 en 2017 bij De Ganzetrek het Nederlands kampioenschap Openwaterzwemmen gehouden.’ 

Sinds 2009 is de ridder actief voor de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). ‘Hij is daar official bij het wedstrijdzwemmen op regionaal en nationaal niveau. Hij moest hiervoor veel bevoegdheden halen.’ Ook is hij sinds 2012 lid van de Kring Official Commissie Zeeland, sinds 2016 van de Regionale Official Commissie regio Zuid van de KNZB en sinds 2012 voorzitter van de Taakgroep Opleidingen van de KNZB.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief