vlnr: Directeur Jolande Meijer, wethouder Stephan van Belzen en Rotarian Marike van Werkhoven zijn druk met het planten. Op de achtergrond plant Maarten Deusing samen met zijn kleinzoon ook tulpen.
vlnr: Directeur Jolande Meijer, wethouder Stephan van Belzen en Rotarian Marike van Werkhoven zijn druk met het planten. Op de achtergrond plant Maarten Deusing samen met zijn kleinzoon ook tulpen. Foto: Ketelfotograaf/JanPaul van Hoven

Rotary plant in Colijnsplaat bollen tegen polio

Algemeen

COLIJNSPLAAT - De drie Rotaryclubs op de Bevelanden hebben in de tuin van zorgcentrum Cleijenborgh in Colijnsplaat meer dan 3.000 tulpenbollen geplant. 

Het is een tweeledige actie van deze Rotaryclubs. Met de aankoop van deze tulpenbollen worden er fondsen gegenereerd voor de End Polio Now actie om het poliovirus uit te roeien. ‘Dat is bijna gelukt, maar op twee moeilijk bereikbare plaatsen op de wereld is nog steeds inzet nodig van moedige mensen die naar deze onherbergzame en vaak gevaarlijk gebieden reizen om daar kinderen te vaccineren’, laat laten de Rotaryclubs weten. ‘Dit is een activiteit waar nog steeds veel geld voor nodig is.’ 

Aan de inwoners van Cleijenborgh wordt ook aandacht besteed. ‘Voorafgaand aan het inplanten van de bollen hebben meer dan twintig leden van de Rotary samen met de bewoners koffie gedronken, bolussen gegeten en ‘Tulpen uit Amsterdam’ gezongen, begeleid op mondharmonica door een inwoner van het centrum.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief