De kerncentrale bij Borssele.
De kerncentrale bij Borssele. Foto: Britta Janssen

Borsele vraagt inwoners naar voorwaarden voor bouw kerncentrales

Door: Britta Janssen Algemeen

BORSSELE - De gemeente Borsele vraagt haar inwoners welke voorwaarden zij belangrijk vinden bij de bouw van twee nieuwe kerncentrales. Vrijdag besluit het kabinet over de locatie hiervoor en volgens RTL Nieuws valt de keuze op Borssele. 

De uitkomst van de vragenlijst, die dezer dagen bij alle huishoudens in Borsele bezorgd wordt, neemt de gemeente mee in de gesprekken met het Rijk.

De gemeente belegde eerder al bijeenkomsten, waarbij burgemeester Gerben Dijksterhuis en wethouder Kees Weststrate met inwoners praatten over de voorwaarden waaronder voor hen de realisatie van twee nieuwe kerncentrales mogelijk is. Nu kunnen inwoners ook digitaal hun mening geven. De vragenlijst is, anoniem, in te vullen tot vrijdag 16 december. ‘De resultaten bundelen we met de uitkomsten van de persoonlijke gesprekken die wij met inwoners hadden over dit onderwerp’, schrijft de gemeente op haar website. Die informatie gaat geanonimiseerd naar de gemeenteraad van Borsele en naar het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Kijk voor meer informatie op www.borsele.nl/kernenergie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief