Afbeelding
Archieffoto: Coby Weijers

Den Inkelcross voert lopers door afwisselend natuurgebied

Algemeen

KRUININGEN - In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt op zaterdagmiddag 10 december de Den Inkelcross gehouden. 

De wedstrijd maakt deel uit van de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA)-crosscompetitie 2022-2023, die zeven wedstrijden omvat. Elk van de aangesloten verenigingen neemt er een wedstrijd voor haar rekening. De Den Inkelcross is de derde in de rij. De organisatie is in handen van de Goese atletiekvereniging AV’56. 

Het parcours voert over terrein met gras, zand en houtsnippers als ondergrond. De wedstrijd voor de volwassenen (9 kilometer) begint om 14.10 uur. De deelnemers lopen drie ronden van 3 kilometer. Daaraan voorafgaand, vanaf 12.30 uur, worden de jeugdcategorieën afgewerkt. 

Den Inkel is een afwisselend natuurgebied, met groen en water en diverse hoogteverschillen. Dat maakt het bos van Staatsbosbeheer een perfecte locatie voor crossen en veldlopen. De wedstrijd is dan ook populair bij de atleten. 

Inschrijven

Inschrijven voor de Den Inkelcross kan tot woensdag 7 december 18.00 uur. Leden van AV’56 betalen geen inschrijfgeld.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief