Stan Meulblok, wethouder economische zaken, op de plek waar Bedrijvenpark Deltaweg verrijst.
Stan Meulblok, wethouder economische zaken, op de plek waar Bedrijvenpark Deltaweg verrijst. Foto: Britta Janssen

Goes trots op 10e plaats in landelijke lijst economisch beste gemeenten

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Goes is in de landelijke lijst van economisch best presterende gemeenten van Elsevier Weekblad gestegen van de elfde naar de tiende plaats. “Hier zijn we hartstikke trots op”, zegt Stan Meulblok, wethouder ecenomische zaken van de gemeente Goes. Goes is de hoogst genoteerde gemeente van Zeeland in de donderdag gepubliceerde lijst.

Elk jaar doet Bureau Louter onderzoek naar de economische prestaties van alle gemeenten in Nederland. Deze lijst wordt gepubliceerd in Elsevier Weekblad. Gemeente Goes staat dit jaar op nummer tien in de lijst van 100 economisch sterkste gemeenten van Nederland. Dat is een plaats hoger dan vorig jaar en twee plaatsen hoger dan in 2020. 

Meulblok complimenteert de ondernemers en werknemers in zijn gemeente. “Dit onderzoek laat zien dat hier heel hard gewerkt wordt. Prachtig nieuws dat we op de tiende plaats staan, maar ook dat we al een paar jaar rond die tiende plaats eindigen. Het is dus geen eenmalige uitschieter. Het bewijst dat we in Goes een stabiel ondernemersklimaat hebben.” In 2021 was Goes elfde, in 2020 twaalfde en in 2019 en 2018 tiende. 

In het jaarlijkse onderzoek vergelijkt Bureau Louter de economische prestaties van alle gemeenten onderling. ‘Hoe de gemeente ervoor staat is gemeten aan de hand van de indicatoren economie, demografie en werkloosheid en bijstand’, laat de gemeente Goes weten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief