Jo van Egmond is een van de presentatoren van 5 Dagen.
Jo van Egmond is een van de presentatoren van 5 Dagen. Foto: Wim Kluvers

Radio 1 maakt vanuit Borssele programma over kerncentrales

Door: Britta Janssen Algemeen

BORSSELE - De gele bus van het NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’ staat deze week bij Dorpshuis Vijverzicht in Borssele. De presentatoren maken live uitzendingen over de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele.

Het kabinet heeft de gemeente Borsele aangewezen als voorkeurslocatie voor de bouw van twee kernreactoren om aan de groeiende energievraag te kunnen voldoen. De radiomakers vragen wat Borsselenaren hiervan vinden. Sommigen zeggen: laat maar komen, terwijl anderen zich opmaken om te demonstreren tegen de komst. In het programma is onder meer Pieter Hazelager van de dorpsraad van Borssele te horen. ‘Hij maakt zich vooral zorgen over het afvalprobleem’, staat in een persbericht van 5 Dagen. Mieke Jansen van actiegroep ‘Borsele tot de kern’ maakt zich onder meer zorgen over de landschapsvervuiling. En hoe denken supermarkteigenaar Jan Krijger en de 23-jarige Tom de Kunder over de toekomst van het dorp?

5 Dagen is van 20.00 tot 20.30 uur te beluisteren op maandag 6 februari, dinsdag 7 februari, woensdag 8 februari en vrijdag 10 februari.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief