Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Borsele tot de Kern organiseert eigen Meet Up

Door: Joep Bremmers Algemeen

BORSELE - Nadat de Zeeuwse Bibliotheek op het laatste moment besloot om een discussieavond over de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales naar Borsele af te lasten, houdt burgerinitiatief een eigen Meet Up in de Latijnse School in Middelburg. Het programma van de discussieavond op 2 maart is overigens exact hetzelfde als van de bijeenkomst die in de Zeeuwse Bibliotheek gepland stond.

Al in december werd burgerinitiatief Borsele tot de Kern gevraagd door de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg om mee te werken aan een Meet Up (discussieavond) met als onderwerp ‘Passen er twee nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse landschap?’. Tot verbazing van Borsele tot de Kern werd de bijeenkomst op het laatste moment afgelast door de Zeeuwse Bibliotheek. Reden zou zijn dat één van de spreker, Frits Otte uit de gemeente Borsele, lid is van een politieke partij en volgens de Zeeuwse Bibliotheek derhalve niet objectief. “En dat is heel vreemd,” reageert Otte. “De overige sprekers zijn ook niet gevraagd of ze lid zijn van een politieke partij. Het tweede bezwaar van de Zeeuwse Bibliotheek was dat het onderwerp niet ‘breed’ genoeg zou zijn.” De Zeeuwse Bibliotheek laat desgevraagd in een korte reactie weten dat ze het programma niet rond kregen.

Programma
Het programma van de bijeenkomst in de Latijnse School in Middelburg dat nu door Borsele tot de Kern is georganiseerd is exact hetzelfde programma zoals het staat op de uitnodigingen die nog maar kort geleden door de Zeeuwse Bibliotheek zijn verstuurd.  Namens het burgerinitiatief Borsele tot de Kern spreekt Frits Otte. Martine Verweij van Topsector Energie beschrijft de opgave van Zeeland van de energietransitie en welke rol het landschap daarin kan spelen. Landschapsarchitect Marius Vrijlandt presenteert de gevolgen van energieprojecten op het typische Zeeuwse landschap. De discussieavond begint om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan via info@borseletotdekern.nl met als titel: MeetUp.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief