Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Gestolen auto crasht bij Goes

Door: Redactie Algemeen

GOES - Bij een nachterlijke achtervolging is vrijdag bij Goes een gestolen auto gecrasht. De bestuurder ging er te voet vandoor, maar kon met behulp van een politiehelikopter en diensthond worden aangehouden.

De Zeeuwse politie werd geattendeerd op de voertuigdiefstal en kreeg de vraag om naar de personenauto uit te kijken. Toen bleek dat de auto de provincie in was gekomen, zetten agenten de achtervolging in. Deze leidde naar Goes. Op de oprit van Deltaweg (A256) ging het mis: de auto crashte ter hoogte van het verkeersoefenterrein van rijschool Dek.

De bestuurder van de gestolen wagen ging er te voet vandoor. Diverse politie-eenheden gingen vervolgens naar hem op zoek. “Diensthond Luuk had een spoor opgepikt en wist zeker dat er in een bosje iemand lag, maar we zagen niets. Daarom kwam de politiehelikopter ter plaatse”, zo vertelt de politie. Met behulp van de warmtebeeldcamera in de helikopter kon de verdachte al snel worden gelokaliseerd en aangehouden. Volgens de politie lag hij in een sloot en was hij onderkoeld geraakt. Daarom is een ambulanceteam ter plekke gekomen om hem na te kijken. “Het bleek gelukkig mee te vallen waarop de verdachte met ons mee naar Torentijd kon.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief