Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

Borsele is in beeld voor de aanlanding van Wind op Zee-parken, een nieuwe 380kV-hoogspanningslijn door het landschap, een nieuw hoogspanningsstation in het Sloegebied, een waterstofnetwerk, het langer openhouden van de huidige kerncentrale en mogelijk twee nieuwe, grotere kerncentrales. ‘Alle nationale ambities op het gebied van de energietransitie zijn fysiek zichtbaar en voelbaar in Borsele’, staat op de website van de gemeente. ‘Het maakt de gemeente de meterkast van Nederland.’ 

De nieuwsbrief is een extra middel naast alle andere informatiekanalen die de gemeente al gebruikt. Via de digitale nieuwsbrief wil Borsele inzicht geven in alle procedures, trajecten en initiatieven die er in de gemeente (gaan) lopen. Borsele wil ook informatie delen over bijeenkomsten die de gemeente – al dan niet met andere (overheids-)organisaties – gaat organiseren. Daarnaast gebruikt ze de brief om inwoners te informeren over de manier waarop ze de belangen van inwoners in gesprekken met het Rijk wil behartigen. Bijvoorbeeld hoe de gemeente samen met inwoners een pakket van Borselse voorwaarden wil samenstellen. Deze voorwaarden zet Borsele in als het Rijk komt praten over nieuwe ontwikkelingen voor de energietransitie.

Inschrijven

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via www.borsele.nl/nieuwsbrief. De gemeente zet op de webpagina een archief met alle verzonden nieuwsbrieven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief