Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

De nieuwe week start op veel plaatsen nat en dat heeft direct gevolgen voor de drukte op de snelwegen. Dinsdagochtend trekt een regenzone van west naar oost over het land. Hierdoor wordt een zware dinsdagochtendspits verwacht. Het is in een normale situatie al druk op dinsdagochtend door veel woon-werkverkeer, maar door de combinatie met regen lijkt een zware ochtendspits onvermijdelijk.

De afgelopen twee dinsdagen werd ook al het record voor de drukste ochtendspits van 2023 aangescherpt. ‘Mocht je de keuze hebben om thuis te werken, dan lijkt ons dat een verstandige optie’, adviseert weerbureau Weeronline. 

Woensdagochtend herhaalt het weerbeeld zich met opnieuw regen in de ochtenduren. De woensdagochtendspits is standaard wel minder druk dan andere dagen in de week, maar door slecht zicht tijdens regen zal het toch drukker zijn dan normaal.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief