Afbeelding

Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in ‘s-Gravenpolder

Door: Sandra Broosus Algemeen

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

Alle mantelzorgers zijn tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom in De Inloop, Poelvoordestraat 1 in ’s-Gravenpolder. Vragen die zij onder andere kunt stellen, zijn: Ik dreig overbelast te raken, wat moet ik doen? Degene waarvoor ik zorg en/of ik wil(len) er graag eens tussenuit. Hoe kan ik dat regelen? Mijn vaste avondje ontspanning komt in het gedrang door mijn mantelzorgtaken, wie kan mij helpen? Ik kom graag in contact met andere mantelzorgers in een vergelijkbare situatie. Ik wil gewoon een luisterend oor naar aanleiding van mijn mantelzorgsituatie.

Koffie-uurtje voor mantelzorgers

Woensdag 29 maart organiseren we op dezelfde locatie een koffie-uurtje voor mantelzorgers. Tussen 10.00 en 11.30 uur zijn alle mantelzorgers van harte welkom om even te komen ontspannen, een lekker kopje koffie te drinken en in contact te komen met mantelzorgers uit de buurt.

Wethouder Marga van de Plasse: “Het is mooi dat zoveel mensen voor hun naaste(n) zorgen. Zelf zien zij hun mantelzorgtaak vaak als vanzelfsprekend. Maar het kan ook zwaar zijn. We hopen dat mantelzorgers met vragen naar dit inloopspreekuur komen en even kunnen ontspannen bij het koffie-uurtje. U kunt zich ook inschrijven als mantelzorger bij het VrijwilligersHuis. U krijgt dan uitnodigingen voor activiteiten en bijeenkomsten en ontvangt eens per jaar een attentie voor de Dag van de Mantelzorg. Inschrijven kan via www.vrijwilligershuis.nl.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief