Wethouder Kees Weststrate vertelt in de klas bij de Regenboog over afval.
Wethouder Kees Weststrate vertelt in de klas bij de Regenboog over afval. Foto: Gemeente Borsele

Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

Door: Redactie Algemeen

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

De deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in, zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De school met de meeste ingezamelde e-waste wint een geheel verzorgd schoolreisje.

In de gemeente Borsele doen de Regenboog in Nieuwdorp en de Schakel in Oudelande mee aan de race. ‘Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 27 maart en 20 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen’, laat de gemeente Borsele weten. ‘Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Denk aan kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een schoolreisje. Dus bied uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan!’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief