Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Borsele tot de Kern houdt zaterdag fietstocht en manifestatie

Door: Redactie Algemeen

HEINKENSZAND - Actiegroep Borsele tot de Kern houdt zaterdag 1 juli een fietstocht door de Zak van Zuid-Beveland met aansluitend een manifestatie bij de kerncentrale in Borssele.

De organiserende burgergroepen Borsele tot de Kern en Stroom naar de Toekomst willen aan iedereen laten zien hoe mooi, kleinschalig én kwetsbaar het gebied is. ‘En dat twee nieuwe grote kerncentrales hier echt niet passen’, aldus de beide partijen. ‘Er zijn ook Tweede Kamerleden en lokale politici uitgenodigd.’

Fietstocht

De fietstocht start vanaf 11.00 uur, bij de parkeerplaats van de voetbalvereniging aan de Troyeweg in Borssele. Diegenen die graag met een groep willen meefietsen, kunnen om 11.30 starten. Snelle fietsers kunnen ook een uurtje later starten. Al is de route in totaal bijna 40 kilometer, er is voldoende tijd om er een ontspannen en informatieve tocht van te maken. De route heeft een aantal stoppunten waar mensen klaar staan om te vertellen over de natuur en geschiedenis, zoals de Berg van Troje, het heggenlandschap van Nisse en het fort van Ellewoutsdijk. Ook zijn er genoeg horeca-stops op de route.

Manifestatie

Bij de manifestatie zijn er onder meer diverse sprekers. Voor wie alleen naar de manifestatie wil komen, die begint om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. 

Aanmelden

Aanmelden voor de fietstocht en routebeschrijving: info@borseletotdekern.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief