Voor Cultuur uit de Zak gaan kinderen in 's-Heerenhoek creatief aan de slag met 'Geloof in de toekomst'.
Voor Cultuur uit de Zak gaan kinderen in 's-Heerenhoek creatief aan de slag met 'Geloof in de toekomst'.

‘s-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

Door: Britta Janssen Algemeen

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

‘s-Heerenhoek werkt aan een iets uitgebreider programma dan bij de eerste editie, twee jaar geleden. Richard Gielens van de plaatselijke organisatie vertelt dat populaire onderdelen van de eerste keer weer op het programma staan en ook nieuwe activiteiten, zoals de oud-Hollandse spelen. Laagdrempeligheid staat centraal: iedereen is welkom. 

“Het vreselijke feit dat de kerk begin november sluit heeft geleid tot de expositie Geloof in de toekomst.” Hiervoor maken kinderen tekeningen, schilderijen en foto’s over geloven en hoe zij de toekomst zien (foto). “We willen van deze werkjes een herinneringsboekje over de kerk maken.”

Dorpsfeest

Verder zijn er onder meer muziekoptredens in een heuse ‘muziektempel’, exposities en workshops. “Onze opzet is om met deze activiteiten door te bouwen naar een jaarlijks dorpsfeest. Een gezamenlijke dag, naast carnaval, die de inwoners verbindt. Dit moet nog zijn beslag krijgen, maar we zijn hoopvol gestemd.” Hierin kan de nieuwe dorpsvlag ook een rol krijgen, denkt Gielens. “Als we de vlag op die dag uithangen, zijn we samen één.”

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie, zoals het complete programma in de verschillende dorpen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief