Afbeelding
Foto: Bibliotheek Goes

Veel leuke activiteiten in Kinderboekenweek

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De Kinderboekenweek biedt van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober allerlei activiteiten in de Oosterschelderegio. Vele daarvan zijn gratis toegankelijk, om het een taalfeest voor alle kinderen te maken.

In de verschillende bibliotheekvestigingen zijn er activiteiten van Japans leren schrijven tot een wetenschapsdag en van een voorleesfeest en spelletjesmiddag tot workshops en voorstellingen, zoals Sweet Home. In de bieb in Goes verzorgt Tijl Damen zaterdag 14 oktober een show met aanstekelijke liedjes, acts, humor en interactie. “De middag is al vol, maar voor de ochtend hebben we nog enkele plekjes vrij”, vertelt Marlies van Hoek van Bibliotheek Oosterschelde. Ze kan bijvoorbeeld ook de workshop ‘Maak een portret van je huis’ aanraden. “De Zierikzeese illustrator Cathelijne van Studio Caats heeft deze workshop met toffe templates speciaal voor de bieb ontwikkeld.” Samen met haar tekenen, knippen, plakken en kleuren de kinderen erop los. Passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ rijst de vraag ‘wat maakt jouw huis een thuis?’.

Verbinding

“De Kinderboekenweek is een viering van leesplezier. Het doel is zoveel mogelijk kinderen in aanraking brengen met mooie boeken”, legt Van Hoek uit. Verbinding is ook belangrijk en daartoe nodigt het thema uit. “’Bij mij thuis’ is bij iedereen anders. De een heeft twee mama’s, de ander eet iedere vrijdag patat, door met elkaar te praten over thuis leer je van elkaar en kun je elkaar beter begrijpen.”

Meer informatie over de activiteiten, zoals aanmelden, via bibliotheekoosterschelde.nl/activiteitenBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief