Robert Mast en Pieter Moll van Bevelanders.
Robert Mast en Pieter Moll van Bevelanders. Foto: Jeppe Rottier

Bevelanders verduurzaamt stap voor stap

Door: Britta Janssen Algemeen

KAMPERLAND - Al ruim tachtig jaar zit V.V. Bevelanders in Kamperland. De vereniging begon in 1943, onder een andere naam, op een veldje buiten het dorp en sinds 1981 zitten ze op hun huidige locatie in het dorp. Een plek die is geworden tot een ontmoetingsplek, een sociale rol waar de vereniging veel waarde aan hecht. 

Bevelanders heeft twee velden en een trainingsveld. ‘’We kunnen het kunstgrasveld in combinatie met de verlichting heel vaak, ook ‘s avonds, gebruiken. Dat zorgt ervoor dat we onze tweehonderdzestig spelende leden makkelijk kwijt kunnen voor trainingen en ook voor wedstrijden lukt dat goed’’, zegt secretaris Pieter Moll (foto, rechts).

‘’We hebben inmiddels drie teams die volledig bestaan uit meisjes, één gemengd team en een damesteam. Als alle vijftien teams een weekend thuis zouden spelen hebben we wellicht wat logistieke uitdagingen wat kleedkamers betreft. Maar tot op heden redden we het goed’’, voegt voorzitter Robert Mast (foto, links) toe.

De vereniging kan alle teams dus goed kwijt en heeft nog steeds ruimte voor groei in het aantal leden. ‘’Op dit moment zijn we wel stapsgewijs aan het verduurzamen door bijvoorbeeld de verlichting van de velden te vervangen met LED en we willen kijken of we ook regenwater op een goede manier op kunnen vangen zodat we in de toekomst de velden met opgevangen water kunnen bewateren. Maar deze plannen zijn nog in de beginfase”, licht Moll toe.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief