Klomppop 2023.
Klomppop 2023. Archieffoto: Coby Weijers

John Coffey, Merol en My Baby toegevoegd aan line-up Klomppop

Door: Redactie Algemeen

OVEZANDE - Klomppop heeft een flinke portie namen toegevoegd aan het affiche voor de editie van 2024. En er zit een aantal grote namen tussen. John Coffey is geboekt als headliner voor de vrijdag, Merol en My Baby zijn blikvangers op zaterdag, naast de al eerder bekendgemaakte Dio en Roxy Dekker. De 42e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei 2024 op sportpark De Fazant in Ovezande.

John Coffey is na een pauze van zes jaar terug met nieuwe songs, een nieuw album en nieuwe shows. Het album ‘Four’ verscheen in augustus 2023. Sinds de release maken ze ook weer tal van podia en festivals onveilig. Klomppop kan de borst natmaken voor de loeiharde, messcherpe, superenergieke afsluiter van de vrijdag. 

Gitaarmuziek op vrijdag

De eerste dag van het festivalweekend staat in het teken van gitaarmuziek. De Britse belofte Hallan stond al op het programma, Paceshifters is toegevoegd. Het rocktrio vierde in december nog hun 15-jarig bestaan in het Amsterdamse Paradiso. De talentvolle Zeeuwse bluesrockers van Grainbait staan vrijdag ook op het podium. 

Zaterdag en zondag

Aan het affiche van zaterdag zijn onder andere Merol en My Baby toegevoegd. Eerstgenoemde werd in 2019 bekend met ‘Hou je bek en bef me’ dat overal werd gedraaid en uitgeroepen tot 3voor12/3FM Song van het Jaar. Sindsdien is ze niet meer weg te slaan van de Nederlandse en (zeker sinds haar tweede plaats in ‘De Slimste Mens’) Vlaamse podia en festivals.

My Baby is bekend in binnen- en buitenland en stond in het verleden op grote festivals als Lowlands, Sziget en Glastonbury. Met hun mix van rock en punk, roots, blues en een vleugje dance en big beat maakt My Baby er zeker een feestje van op de late zaterdagavond. De Loco Loco Discoshow doet dat ongetwijfeld ook in de naar hen vernoemde tent op het terrein. Deze dj’s schakelen moeiteloos over van onvervalste meezingers naar vette partyknallers en van headbangers naar guilty pleasures uit de jaren ’80 en ’90. Het Amsterdamse Alamo Race Track, de noiserockers Texoprint en singer-songwriter Kind Human zijn ook te zien op de Klomppop-zaterdag. 

Ook voor zondag is een aantal namen toegevoegd. ABBA-tribute Does your mother know (‘geen uitbundige verkleedpartijen, wel de hits’), het energieke De Baron, hardrockfanfare Heavy Hoempa en coverband The Animators vormen de opmaat naar afsluiter Baby Blue, de feestcoverband, waarbij Flemming tot voor kort zong. 

Klomppop

Klomppop is één van de oudste en bekendste festivals van Zeeland. De eerste twee dagen staat muziek centraal, op zondag wordt het uitgebreid met een festivalmarkt en veel straattheater. The Plays To Be keert ook weer terug. Dit is een groot plein met spel- en jongerenactiviteiten. Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van KlomppopBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief