Afbeelding
Archieffoto

Oranje activiteiten en lekkernijen: Koningsdag 2024 van start

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele kleuren oranje. 

In Goes zijn er zaterdag én zondag Koningsdag-activiteiten op de Grote Markt, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Bij de vest is onder meer de grote vrijmarkt te bezoeken, er zijn rondlopende acts met Mister Mime, humoristische cartoons van sneltekenaar Mark Thatcher en voorspellingen van de waarzegster. Verder is het genieten van de stormbaan, dansdemonstraties en boogschieten. 

Borsele

Ook de dorpen in Borsele kleuren oranje. In dorpshuis de Griend in Hoedekenskerke is het vanaf 10.00 uur, met het hijsen van de vlag, feest voor jong en oud. Om 10.30 uur gaat de oranjerit met auto’s, wandeltocht ‘Ommetje van Hoedjes’ en puzzeltocht van start. Vanaf 11.30 uur gaan de activiteiten verder op sportpark de Kouter, zoals volleybaltoernooi, barbecue en een dj voor muziek in de avond. Zoals elk jaar zijn er allerlei attracties. Nieuw dit jaar is het Rad van Fortuin.

Noord-Beveland

In de gemeen Noord-Beveland pakt onder meer Kamperland uit met een oranje feestprogramma met entertainment, (familie)spelen, schminken, eten en drinken en, als afsluiter van de dag de traditionele Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat, bij het Casembroothuis. Om 9.00 uur heeft burgemeester Loes Meeuwisse de vlag gehesen. Om 9.30 uur begint de vrije kleedjesmarkt. Van 10.00 tot 12.00 uur is de lotenverkoop voor de Koningsloterij met schitterende prijzen. Van 11.00 tot 12.00 uur is het Open Kamperlands Kampioenschap Sjoelen, van 12.30 tot 13.30 uur is er een spectaculaire reptielenshow en van 14.00 tot 16.00 uur is er livemuziek met André Boot. Om 16.30 uur zijn de prijsuitreikingen en verloting. Om 18.30 uur begint de enige echte Konings Bingo in het Casembroothuis met vele mooie prijzen en een super hoofdprijs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief