Een vrijwilliger in de thuissituatie bij de client
Een vrijwilliger in de thuissituatie bij de client Foto: VPTZ Nederland

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

zaterdag 8 oktober 2022 10:00

Zaterdag 8 oktober is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Wereldwijd is er aandacht voor hospice- en palliatieve zorg. Ondersteuning van mensen in de laatste levensfase en hun naasten vormt een belangrijk onderdeel van deze zorg. ClaraThuis is een organisatie die zich inzet voor mensen die thuis willen sterven. Samen met de mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere periode. Vrijwilligers van ClaraThuis nemen taken van mantelzorgers over, zodat zij even tijd voor zichzelf hebben of bijvoorbeeld ’s nachts rustig kunnen slapen. Weten dat er een ervaren iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Ook bieden de vrijwilligers een luisterend oor en emotionele ondersteuning. Vrijwilligers van ClaraThuis krijgen een gedegen opleiding en worden goed begeleid. Aan de hulp van vrijwilligers thuis zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.clarathuis.nl of contact opnemen met de coördinator via telefoonnummer 06-23496684 of via de mail info@clarathuis.nl.