Expositie Bibliotheek Goes: Vrijheid van Nabijheid

woensdag 13 december 2023 10:00 tot 16:00

In de Bibliotheek Goes is sinds deze maand een nieuwe expositie te bezichtigen onder de naam Vrijheid van Nabijheid. Het omvat een collectie werken over de paradoxale vrijheid die gehaald kan worden uit het limiteren van jezelf en je omgeving, tot de dingen die nabij zijn: je huis, familie, vrienden. Het gaat daarbij ook om waardering vinden in waar je vandaan komt, je cultuur en de natuur. De werken zijn afkomstig van een divers vijftal kunstenaars uit Zeeland: Micha Braaksma, Maurice Clive Bisby, Bert Dorrestijn, Rein Borcheld en Peter de Klerk. Het betreft schilderwerken, fotografie, gedichten omtrent het thema. De expositie is mogelijk gemaakt door kunstenaarsinitiatief De Scho(o)l en gecureerd door Micha Braaksma. In januari volgt verder een reeks van drie workshops voor de beginnende en ontwikkelende schilder en tekenaar. Deze worden geleid door Bert Dorrestijn.

Locatie