De Karavaan
De Karavaan Foto: Ward Warmoeskerken

Modetheater De Koninklijke Karavaan

vrijdag 15 december 2023 20:00 tot 22:00

In de Kerstnacht van 1223 komen de inwoners van het Italiaanse stadje Greccio met fakkels en lantaarns samen bij een grot in de bergen, waar Sint Franciscus van Assisi hen het kerstverhaal vertelt en toont: want in de grot liggen een os en een ezel bij een kribbe. Het thema 800 jaar levende kerststal was voor Ward Warmoeskerken aanleiding om een nieuw Modetheater te maken. Het wordt een nieuwe voorstelling waarbij mode en kostuums in combinatie met muziek, dans en teksten een verhaal vertellen. Modetheater “De Koninklijke Karavaan” vertelt het verhaal van de geboorte van Jezus door de ogen van de page uit het gevolg van de drie wijzen. De ervaringen van de page en de ontmoetingen onderweg bieden het publiek een nieuwe en wezenlijk andere kijk op het verhaal dat al eeuwen verteld en verbeeld wordt. De voorstelling wordt 3 keer opgevoerd in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en 2 keer in Oudenaarde België maar de première is op vrijdag 15 december 20.00 uur in de RK-kerk in Ovezande. Dit nieuw Modetheater in het voetspoor van Sint Franciscus is uniek, ongewoon en vernieuwend. De entreeprijs en de manier van aanmelden worden nog bekend gemaakt. Het is nu wachten tot De Koninklijke Karavaan arriveert en we ons kunnen laten verrassen...

Locatie