Missaal Gemeentearchief Goes
Missaal Gemeentearchief Goes Foto: Gemeentearchief Goes

Lezing ‘de Goese Koorboeken’

maandag 6 februari 2023 19:30

In het archief van de gemeente Goes liggen vijf bijzondere religieuze boeken die stammen uit de tijd vóór de Reformatie van Goes. Maar liefst drie missalen (gebedenboeken) en twee koorboeken liggen daar veilig opgeborgen. Rutger Mauritz, cantor van de Grote of Maria Magdalenakerk kent de boeken goed en verzorgt op 6 februari een lezing waarin hij de toehoorders meeneemt naar een tijd waarin men dagelijks zeven keer ‘de getijden’ diende te zingen in de Grote Kerk. De lezing vindt plaats op maandag 6 februari en wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Historisch Museum de Bevelanden. Plaats: Educatieruimte van het Historisch Museum in Goes. Aanvang: 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De lezing is voor leden gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De opbrengst wordt gebruikt ter ondersteuning van het museum. U kunt zich voor deze lezing aanmelden via info@vriendenhmdb.nl

Locatie