Kees Boot van JLD Autoservice bij het nieuwe pand.
Kees Boot van JLD Autoservice bij het nieuwe pand. Foto: JLD Autoservice

JLD Autoservice verhuisd naar spiksplinternieuw pand

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

GOES – Op 1 februari heeft JLD Autoservice voor het eerst zijn deuren geopend van het gloednieuwe pand in de Courtinestraat in Goes. Met de verhuizing heeft het bedrijf zijn grondoppervlak fors uitgebreid naar 2400 vierkante meter. Het nieuwe pand biedt ruimte aan negen bruggen, is duurzaam en heeft de uitstraling die JLD Autoservice volgens eigenaar Kees Boot als volwaardige garage verdient.

In 2010 kwam Kees Boot, die tot die tijd als bedrijfsleider werkte, als mede-eigenaar in de zaak. Zes jaar later nam hij het bedrijf volledig over. “In het vorige pand moesten we soms wel zeventig procent van de auto’s na reparatie aan de kant van de weg zetten”, vertelt hij. “Nu hebben we volop ruimte op onze eigen parkeerterrein. Ook konden we het qua werkzaamheden niet meer inrichten zoals we wilden en was het pand niet hoog genoeg. Kortom: we waren er gewoon uitgegroeid. Daarnaast bleven veel mensen denken dat wij, net als de vorige eigenaar, een bandenspecialist waren. Met het nieuwe pand hebben we de juiste uitstraling, waarmee we kunnen laten zien wat we allemaal kunnen.”

Kracht

Kees heeft de opleiding tot monteur gevolgd, maar heeft ook lang achter de balie gewerkt. “Hierdoor ben ik als een soort ‘joker’ inzetbaar in het bedrijf. Ik weet waar iets nodig is en ik weet hoe alles draait. Ik ben altijd iemand geweest die de dingen op zijn eigen manier wil doen. Ik heb zo mijn eigen visie en manier van werken.” Die eigenzinnigheid kwam ook om de hoek kijken toen een nieuwe locatie gevonden moest worden. “Ik wilde liever niet in de Poel, omdat ik een unieke locatie wilde. Door voor nieuwbouw te kiezen konden we het pand helemaal naar eigen inzicht inrichten en -delen. Onze kracht zit er in dat we mensen die aankomen rijden snel kunnen bedienen. Doordat we nu meer ruimte hebben en efficiënter kunnen werken kunnen we makkelijker snel even wat oppakken of even meerijden met een klant. Bovendien kunnen we nu, omdat we een grotere balie hebben, meer mensen tijdens spitsuur, rond 8.00 uur en 17.00 uur, helpen waardoor de wachttijden veel korter zijn. En als ze toch even moeten wachten, kunnen ze dat doen in de speciaal daarvoor ingerichte ruimte.”

Kwaliteit

Servicegerichtheid en eerlijkheid staan bij Kees hoog in het vaandel. “Ik denk graag mee met de klant en ik vind het mooi om mogelijkheden te zoeken, ook in situaties waarin dat soms lastig is. Het ondernemerschap is mij door de jaren heen steeds meer gaan aanspreken. Ik heb bewust gekozen voor een toekomstgericht pand, want als ik een stap zet, wil ik dat ook meteen goed doen. Ik wil niet over een paar jaar weer vast zitten. Er is dus zeker voor de komend jaren genoeg ruimte voor groei. Dat vind ik belangrijk, maar de focus zal altijd blijven liggen op kwaliteit en servicegerichtheid.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief