Afbeelding

Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

Door: Michel Claessens cultuur

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

Afgelopen zaterdag werd in De Klomp in Ovezande de eerste halve finale van Spectra georganiseerd. Vooraf kregen de deelnemers workshops aangeboden onder leiding van professionals en in de avond gingen ze de strijd aan voor de felbegeerde finale plaatsen. De deelnemers aan halve finale waren: Tweedehands, Grote Geelstaart, Baneham en MEN. Grote Geelstaart en Baneham werden uiteindelijk uitgeroepen tot de winnaars van de avond. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd. De jury bestond zaterdag uit Hugo van Rooijen, Daniël Sanderse, Jarmo Lopulissa en Maurits van de Sluis. Naast de optredens van de deelnemers was er er ook een special act van de vierkoppige garage-punk band, Paracetamøl.

De jaarlijkse talentenjacht Spectra biedt een podium aan jong muzikaal talent uit Zeeland. De werkgroep organiseert hiervoor vijf voorrondes in samenwerking met de Klomp Ovezande. Een vakkundige jury helpt de bandjes verder met hun jurycommentaar en verdeelt de tickets voor finale. De finale vindt plaatst op de vrijdagavond van het Klomppopfestivalweekend te Ovezande.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief