Afbeelding
Foto: Shuterstock

Drugszaak Hoogwerkservice Kapelle maandag opnieuw van start

Door: Charlotte Sijbers Politie

BREDA - De rechtbank in Breda buigt zich deze week wederom over de sinds 2011 slepende drugszaak Hoogwerkservice Zeeland (HWS). 

De zaak begon al in 2010 toen justitie het toentertijd grootste drugsonderzoek in Zeeland startte. Justitie verdacht HWS ervan betrokken te zijn bij de teelt, verkoop en export van softdrugs. Het proces tegen in totaal 29 verdachten liep voor justitie anders dan gepland. Door een vormfout aan de kant van het Openbaar Ministerie, ze hielden onder meer ontlastende informatie achter, oordeelde de rechtbank in 2015 dat van een eerlijk proces geen sprake was. Het OM ging tegen dat besluit van de rechtbank in beroep. Maar het OM trof vervolgens met 22 verdachten een schikking; in ruil voor het afzien van een schadevergoeding zou het OM het hoger beroep tegen deze verdachten intrekken. 

Tegen de overgebleven zeven verdachten ging het OM wel in hoger beroep. Twee mannen uit Goes, één uit Vlissingen, één uit Kapelle, één uit Bergen op Zoom, één uit ‘s-Heer Hendrikskinderen en één uit Barcelona worden onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Verwacht wordt dat het OM ook met deze laatste zeven verdachten een schikking heeft getroffen waardoor de zaak na elf jaar eindelijk afgesloten kan worden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief