Afbeelding
Foto: Politie.nl

Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

Door: Michel Claessens Politie

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

Het incident gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou in het kantinegebouw ruzie hebben gekregen met een andere man, waarna hij de man aanviel en de twee met elkaar op de vuist gingen. Nadat omstanders hen uit elkaar hadden getrokken, verliet de verdachte het terrein. Toen hij wegging, riep hij dat hij terug zou komen met een wapen.

Even later kwam de man inderdaad terug en hij had iets bij zich dat op een vuurwapen leek. Toen hij dit vermeende wapen op de andere man wilde richten, kon deze hem overmeesteren. Al snel schoten ook andere mensen te hulp. Zij hielden hem in bedwang tot de politie arriveerde. De man is aangehouden en zit vast. Het wapen waarmee gedreigd werd, bleek een gasdrukwapen te zijn dat voor het oog niet van een echt wapen te onderscheiden was. De politie vermoedt dat de man onder invloed was van drank en drugs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief