Afbeelding
© Boukje Canaan Fotografie

Yellow Roses verrassingsavond met een lach

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - Op zaterdagavond 2 december had de Stichting Yellow Roses Foundation een “verrassingsavond” georganiseerd in de Nieuwe Nobelaer. Op deze avond waren vrouwen uitgenodigd, die tot de doelgroep behoren van de Stichting (vrouwen met kanker en anderen levensbedreigende ziekte) en vrouwen die eerder te gast waren op een verwendag.

Voor hen was het een ‘verwenmoment’ waar de Stichting zich al sinds 2006 voor inzet. Tevens waren op deze avond de sponsors, donateurs en vrijwilligers uitgenodigd om hen te bedanken voor hun vertrouwen, financiële ondersteuning en hun vrijwillige inzet. De 100 gasten werden Koninklijk ontvangen via de rode loper die was voorzien van 2 prachtige geel-groene ballonpilaren. Met een kopje koffie of thee kwamen de gasten al snel met elkaar in gesprek. Voor sommige was het een emotioneel weerzien.

Verwendag
Sandra Wijkhuisen (Oprichter & Voorzitter YRF) begon haar speech met: “wat in 2003 begon met een onderbeen massage bij mijn zieke schoonmoeder, werd in 2006 een idee. Deze voerde ik uit door een tweetal verwendagen te organiseren voor vrouwen met kanker. Dat de 1e dame mijn verraste met een bos gele rozen, terwijl deze dame onmogelijk kon weten dat dit de lievelingsbloemen waren van mijn inmiddels aan alvleesklier overleden schoonmoeder.”
Inmiddels zijn we 12 jaar, vele Beauty verwendagen en verwendagen zoals deze avond & creatieve workshops verder. Sinds 2006 heeft Yellow Roses Foundation meer dan 500 vrouwen uit haar doelgroep een “uniek’ verwenmoment kunnen aanbieden.
Sandra vertelde over haar ‘grote’ droom. Een eigen locatie in een bosrijke omgeving van Etten-Leur. Een locatie waar vrouwen en mannen even kunnen ontspanning, een luisterend oor vinden, een bakkie troost & lunch krijgen of yogales en revalidatiesport kunnen doen.
Om die droom te realiseren roept Sandra de hulp in van sponsoren en anderen die de Yellow Roses Foundation een warm hart toe dragen om samen deze uitdaging aan te gaan. Alleen lukt het niet, samen wel.
Daarna gaf Sandra het woord aan Tonny. Tonny heeft een paar jaar geleden van een verwendag genoten en vertelde daarover wat deze dag met haar heeft gedaan. Dat het best een stap was dat zij daarvoor alleen was uitgenodigd, maar dat ze er geen seconde spijt van heeft gehad, dat zij die uitdaging toch is aangegaan. Immers het voelde als een warm bad om met gelijkgestemden te praten over het wel en wee van deze ziekte. Tonny gunt alle zieke vrouwen een verwendag door Yellow Roses.
Na deze prachtige speech van Tonny, vertelde Sandra: “Met gepaste trost, wil ik onze nieuwe banner en folder presenteren. Deze heeft een frisse uitstraling gekregen”
Met confetti en luid applaus werd de banner onthuld. “Deze avond wil ik jullie graag laten lachen en daarom gaan we genieten van de theatervoorstelling van Christel de Laat. We zijn Christel ontzettend dankbaar daar zij een gedeelte van alle kaartjes, voor Yellow Roses heeft gedoneerd. “
Christel is hilarisch en weet de zaal plat te leggen, wat een klasse heeft deze comédienne.
Deze fantastische avond eindigde met een hapje en een drankje. Nog een foto met Christel en een presentje van een sponsor uit Wernhout.
Een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Christel wanneer kom je weer naar Etten-Leur? ??

Info
Meer Informatie over Stichting Yellow Roses Foundation vindt je op hun FB Pagina en via www.yellowrosesfoundation.nl of 06-15664012. [l]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief