Sportploeg DSE met alle winnaars
Sportploeg DSE met alle winnaars
FOTOALBUM

37ste Sportgala gezellig spektakel

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR – Een drukte van jewelste was het zaterdagavond in de foyer van Nieuwe Nobelaer voor de aanvang van het 37ste sportgala. En niet voor niets want het daarna geboden programma blonk uit door sportiviteit en ontspannen vermaak. Presentator Peter Tunnisen loodste de verkiezingen, bijbehorende praatjes en optredens feilloos naar een spectaculair einde.

Het was een vol programma met sport, zang en demonstraties en het spits werd, na een muzikale opening door zangeres Milène, afgebeten door de jeugd die in een parade werd gepresenteerd aan het publiek. Wethouder Kees van Aert was hierbij sidekick voor Tunnisen en dat ging gepaard met de nodige steken onder water over de sportieve activiteiten van de wethouder. "Maar ik heb wel kennis gemaakt met alle besturen van alle sportverenigingen", pareerde die. Finn van Kalmthout (motortrial) was, in tegenstelling tot Van Aert, vrij kort van stof tijdens het interview. "Ja, nee en weet ik niet", zei hij en hield dus duidelijk rekening met de beschikbare tijd.

Sporter met beperking

Aangezien de verkiezing Sporter met beperking een primeur was werden alle elf kandidaten via een scherm gepresenteerd door voice-over Arthur Brand. Aan Marieken de Lange, directeur van hoofdsponsor centrumFit, de eer om die prijs uit te reiken aan rolstoeltennisster Micha Spaanstra. Zij werd door de jury gekozen vanwege haar prestaties op wereld- en nationaal niveau.

Sportman

Uit de zes kandidaten voor de titel Sportman 2018 werden zwemmer Timo Spaans, Sven van Merode (hoogspringen) en Chiel van Bedaf (paardrijden) uitgenodigd om achter de statafels van het sportcafé plaats te nemen. Chiel was er zelf niet, hij reed een wedstrijd, maar werd vertegenwoordigd door broer Jan. Onder tromgeroffel en grote spanning maakte sportambassadeur Miranda Walvoort de winnaar bekend. "Deze sporter klopte reeds lange tijd aan de poort om Sportman van het Jaar te worden en dat is hem in 2018 gelukt" , aldus de jury. Timo Spaans was er blij mee. Het buitenland lokt.

Sportvrouw

Voorzitter van nog een groots sportspektakel, de Profwielerronde Etten-Leur, Ronnie Buiks werd op het podium geroepen om met de genomineerde dames Esra van Ramele (rugby), Selene Wortel (zwemmen) en Nienke Monden (paardrijden), vertegenwoordigd door haar schoonmoeder, in het sportcafé plaats te nemen. Ook hier moest Tunnisen het gesprek stevig in de hand en de microfoon angstvallig in het oog houden met het oog op de beschikbare tijd. Maar Buiks kweet zich prima van zijn taak. "Schitterend dat we dit soort talenten in Etten-Leur hebben", zei hij en maakte bekend dat Esra van Ramele tot Sportvrouw van het Jaar was verkozen.

Publieksprijs

De publieksprijs werd door burgemeester Miranda de Vries uitgereikt. Er is wereldwijd fanatiek gestemd en Wouter de Kort, die als racerunner ondanks zijn beperking ongelooflijke snelheden weet te behalen, mocht de Piet Sprenkels Publieksprijs in ontvangst nemen.

Sportploeg

Jos Martens, zelf jarenlang actief als voorzitter van de sportjury, maakte de naam van Sportploeg van het Jaar bekend. Onder de jongens (onder 19) van voetbalvereniging DSE, die promoveerden naar de Hoofdklasse, ging op de tribune een onaards gejuich op waarna zij vervolgens het toneel veroverden.

Jeugdparade van veelbelovende sporttalenten
Ronnie Buiks met Sportvrouw Esra van Ramele
De Piet Sprenkels publieksprijs 2018 is voor Wouter de Kort
Sporter met beperking rolstoeltennister Micha Spaanstra
Timo Spaans is Sportman van het Jaar
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief