Afbeelding

Roparunteam Swietelsky Go4Life en hospice Marianahof slaan de handen ineen

ETTEN-LEUR - Elk jaar vindt in het Pinksterweekend de Roparun plaats; een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie om zo geld op te halen voor mensen in de laatste levensfase. Het Etten-Leurse Roparunteam Swietelsky Go4Life loopt dit jaar voor hospice Marianahof.

Hospice Marianahof van Avoord opende in 2012 haar deuren. “Het hospice heeft zich in relatief korte tijd als het ware “genesteld” in de Etten-Leurse gemeenschap”, vertelt Christ van Dorst van Team Go4Life. “Daarmee werd duidelijk dat in een grote behoefte werd voorzien en dit wordt nog eens onderstreept door een uitbreiding die vorig jaar is gerealiseerd.” Rob Kremers, manager hospice Marianahof onderschrijft dit: “In deze regio is een grote behoefte om de laatste fase van het leven in een hospice zoals Marianahof door te brengen. Veilig, geborgen en de sfeer van thuis. Door een uitbreiding van het aantal kamers, een grotere keuken én een extra keuken, meer opslagruimte en een grotere verpleegpost kunnen we beter voldoen aan die behoefte.”
Christ: “Mede door de uitbreiding is het nu van belang om een aantal zaken te realiseren die een huiselijke sfeer nog meer bevorderen. Dat is wat mensen in hun laatste levensfase, en tevens de naasten die hen omringen, enorm waarderen. Wij willen ons met Team Go4Life hiervoor inzetten en streven naar een intensieve langdurige samenwerking met hospice Marianahof.” Rob reageert: “Wij zijn verheugd dat Team Go4Life ons wil helpen bij het realiseren van de zaken waarvoor in de reguliere financiering geen middelen beschikbaar zijn.”

Benefietavond
De komende maanden organiseert Team Go4Life allerlei activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor hospice Marianahof. Zo zijn ze op de Oranjemarkt aanwezig met een kraam waar ze allerlei spullen verkopen en wordt er op 18 mei een heuse Benefietavond in het Turfschip georganiseerd met plaatselijke artiesten. “Er is geen reden om op 18 mei thuis te blijven. Het wordt een spetterende avond en je draagt bij aan het goede doel. Iedereen is van harte welkom”, aldus Christ. Meer informatie over de Benefietavond via www.bestelkaartjes.nuBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief