Team 248 Go4Life over de Leurse eindstreep. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Team 248 Go4Life over de Leurse eindstreep. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Hartverwarmend welkom voor Roparunners Go4Life

Door: Stella Marijnissen

ETTEN-LEUR - Een warm onthaal viel het Roparun 248 Go4Life team op maandagavond in Leur te beurt. Zij hadden er 536 kilometer fietsen en lopen op zitten vanaf Parijs naar Rotterdam voor het goede doel. Zij konden 17.000 euro overmaken naar de rekening van Stichting Roparun. Bestuurder van Avoord Martin den Hartog mocht uit handen van teamcaptain Trudy de Jong van Go4Life, namens de stichting een symbolische cheque in ontvangst nemen voor hospice Marianahof voor een nog hoger bedrag.

Een muzikaal entree met 'We are the champions,' applaus, bloemen en lovende woorden bij het Hof van Holland 'op de Leur' en dat allemaal voor de 24 mensen die deelnamen aan de Roparun 2019, een estafetteloop voor het inzamelen van geld ten bate van kankerpatiënten. Vermoeid maar voldaan ogend kwamen zij binnen in de feesttent die volgepakt was met enthousiaste bewonderaars.

Start

Het gezelschap, bestaande uit acht lopers, vier fietsers, drie fysiotherapeuten, drie mensen voor de catering en zes chauffeurs navigators, was vanaf vrijdag druk in de weer met de voorbereidingen om op zaterdagmorgen om vier uur te vertrekken naar Parijs. Daar verschenen zij met het inmiddels bekende nummer 248 aan de start om rond 13.30 uur de 536 kilometer af te gaan leggen naar Rotterdam. Lopers begeleidt door fietsers en in A en B team afwisselend. Tussendoor even rusten, echt slapen was er niet bij.

Kippenvel

Secretaris van Go4Life Christ van Dorst nam dit jaar voor de tweede keer deel aan de Roparun. "Het was zwaarder dan vorig jaar" vertelt hij "we hadden te maken met nogal wat blessures. Maar we hebben dat als team met elkaar opgelost. Het is mooi dat zo'n samenwerking tijdens een weekend ontstaat." Het weer was volgens zijn zeggen prima. "Alleen een buitje toen we vertrokken uit Parijs en bij de finish in Rotterdam" vervolgens lachend: "maar dat was als zegening." De teamleden ondervonden onderweg veel belangstelling. Vooral in het Belgische Zele. "Die maken er elk jaar een heel dorpsfeest van. En als je in Rotterdam langs het Daniël den Hoed Kliniek komt, waar de patiënten in de palliatieve zorg buiten zitten en het personeel zijn hoed voor je afneemt krijg je kippenvel."

Hospice

Bij aankomst in Leur, na het traditionele broodje knakworst, werden de Roparunners na het hartverwarmende welkom toegesproken door wethouder Kees van Aert die namens Etten-Leur zijn trots uitsprak "voor zo'n uitzonderlijke prestatie, niet alleen voor de lopers en fietsers maar voor het hele team." Bestuurder van Avoord Martin den Hartog vond het eveneens een geweldige prestatie. "Een mooie laatste dag voor de Leurse Havenfeesten." Nog mooier vond hij het bedrag van € 38.150 dat Avoord mocht ontvangen voor hospice Marianahof waar mensen in een huiselijke sfeer verzorgd worden in hun laatste levensfase.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief