Miss Troubleshooter Esther de Vroomen. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Miss Troubleshooter Esther de Vroomen. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Miss Troubleshooter in de race voor BOV trofee

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR - Dit jaar gaat de jury van de BOV op zoek naar de beste franchise ondernemer in Etten-Leur. Drie kandidaten zijn in de race. De winnaar mag op vrijdag 6 september de trofee in ontvangst nemen, voor de aanvang van culinair evenement Lekker Etten-Leur.

Franchisegever in de race om de BOV trofee is Miss Troubleshooter. Zij stimuleert andere vrouwelijke ondernemers om, vanuit haar eigen visie en bedrijfsvoering, zelf een bedrijf te starten. Via het door haar ontwikkelde, unieke concept speelt zij daarbij de motiverende en faciliterende rol met als achterliggende gedachte elkaar te helpen en aan te vullen. Esther de Vroomen (40) heeft via omwegen haar huidige positie bereikt want een koksopleiding heeft niet zo heel veel te maken met het ondernemen. Toch stimuleerde deze start haar om een stapje hoger te gaan waardoor zij uiteindelijk haar HBO opleiding hotel management afrondde. Vijftien jaar hard werken in allerlei takken van de horeca volgde. Het leverde haar een schat aan ervaring op.

Flexibel

De drang om meer te bereiken liet zich voelen en sinds 2013 is deze uiterst ambitieuze en welbespraakte vrouw ondernemer. Zij werd Miss Troubleshooter. "Ik had een enorme behoefte aan zelfstandigheid en zag in de zakelijke markt een gat waarvan ik overtuigd was dat ik dat kon dichten. Ondernemers, vooral als hun zaken zich uitbreiden, ontbreekt het vaak aan tijd of hebben een bepaalde expertise niet in huis. Ik kan in die behoefte voorzien. Miss Troubleshooter is er als management ondersteuner en organisator. Ik ben feitelijk een flexibele, virtuele partner voor de ondernemer. Dat kan gaan om praktische werkzaamheden zoals die op elk kantoor voorkomen tot het organiseren van events of verhuizingen."

Drempel

De zakelijke dienstverlening vraagt echter steeds meer specialismen. "Je kunt daarbij denken aan juridische of facilitaire ondersteuning, HR (personeelszaken), digitale dienstverlening. Mijn persoonlijke specialiteiten zijn marketing, social media en commerciële activiteiten." Met een blik op de toekomst begon De Vroomen daarom in 2017 met het ontwikkelen van haar eigen, unieke concept om niet alleen haar aanbod in dienstverlening te kunnen vergroten maar ook ondernemende vrouwen die voor zichzelf willen beginnen, te helpen over het startdrempeltje te stappen. "Ik zag in mijn omgeving vrouwen die wel als zzp-er aan de slag wilden, kreeg er ook vragen over, en mijn conclusie was dat veel vrouwen het alleen werken als eenzaam ervaren, het lastig vinden om zichzelf te profileren en te promoten. Ik wilde daar graag iets in betekenen."

Franchise

Het resultaat was een franchise concept dat zij omschrijft als 'soft franchise.' "Ik bied mijn licentiepartners een compleet pakket voor een backoffice, de ondersteuning die het hen makkelijk maakt een vliegende start te maken met hun eigen bedrijf. Ik kan hen adviseren op het gebied van de startende ondernemer met al zijn haken en ogen en hen natuurlijk helpen een geheel eigen uitstraling te creëren, van bedrijfsnamen tot logo's, websites, social media noem maar op. Daarnaast treed ik op als business coach. We kunnen ervaringen uitwisselen en ik kan als 'sparringpartner' dienen. We zijn feitelijk een virtueel team."

Match

Miss Troubleshooter heeft momenteel vijf licentiepartners. Het ligt in de bedoeling het team uit te breiden naar 25 zodat een landelijke dekking gecreëerd kan worden. Miss Troubleshooter fungeert daarbij als aanspreekpunt voor ondernemers. "Vanuit één centraal punt kan de juiste expertise gezocht worden onder de partners. We kunnen zo de perfecte match maken voor de opdrachtgevers."

De Vroomen wil met haar vernieuwende concept een gooi doen naar de BOV (Beste Ondernemers Visie) trofee in Etten-Leur. "Ik heb er eerst eens over nagedacht, het even naast me neergelegd, maar me toen afgevraagd: Waarom niet? En dan ga ik er ook vol voor!"Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief